2017. évi lomtalanítás Eger városában

Az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a háztartásokban felhalmozott lomot a 2017. évben 10 alkalommal (alulírottan) gyűjti be a hulladékszállítási díjat megfizető és tartozással nem rendelkező lakossági ügyfelektől.


1. március 30. / csütörtök
2. április 27. / csütörtök
3. május 25. / csütörtök
4. június 8. / csütörtök
5. június 29. / csütörtök
6. július 27. / csütörtök
7. szeptember 14. / csütörtök
8. szeptember 28. / csütörtök
9. október 19. / csütörtök
10. november 9. / csütörtök


A házhoz menő lomtalanítást a cég internetes honlapján (www.egrihulladek.hu) vagy az ügyfélszolgálati irodában lehet egy adatlap kitöltésével igényelni.


A bejelentést a lomtalanítási időpontot megelőző hét CSÜTÖRTÖK 12.00 óráig fogadjuk el.


A bejelentést minden esetben visszaigazoljuk, és csak a visszaigazolt címről szállítjuk el a kihelyezett lomot.


Évente egy alkalommal a szolgáltatás továbbra is térítésmentes a lakossági ügyfelek számára!
Családi házas övezetben 1 lakóingatlannál a kihelyezhető lom mennyisége maximum 3 m3 lehet.

A 3 m3 feletti lom elszállítását csak külön megrendelésre végezzük el, melynek díja m3-ként 3 100,- Ft+Áfa.

Társasházak esetében a közös képviselők jelentkezését várjuk.

 

1. Kihelyezhető hulladékok

Az ingatlanokban keletkező olyan szilárd hulladék, melyek méretüknél fogva nem helyezhetőek el a kukákban, illetve a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem szállíthatók el (pl. bútor, elektronikai hulladék, nagyobb kartondobozok, játékok, rongy bezsákolva, stb).

2. Nem kihelyezhető hulladékok

Kommunális hulladék, építési törmelék, gépjárműgumi, akkumulátorok, veszélyes hulladéknak minősülő anyagok, vegyszerek és minden olyan hulladék, amely a begyűjtés során veszélyezteti a begyűjtést végző dolgozók testi épségét, egészségét!

3. A hulladékok elhelyezése

A lomtalanítási hulladékot a gyűjtési útvonalon (lakóingatlanok előtt) úgy kell elhelyezni, hogy az a begyűjtő gépjárművel jól megközelíthető legyen. A kihelyezett hulladék nem akadályozhatja a gyalogos- és gépjárműforgalmat. Az apróbb, kisméretű hulladékot bekötözött zsákokban kell kihelyezni.

4. Mit kell tennie a lakosságnak, ha el szeretné szállíttatni a háztartásából a lomot?

 - Jelentkezik az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati Irodájában, az alábbi elérhetőségeken, és kitölti a lomtalanítási adatlapot, melyet egyeztetés útján jóváhagyunk:
          3300 Eger, Homok u. 26.
          Telefon: 36/513-200
          Nyitva tartás:
          Hétfő-Szerda 8.00-tól – 15.00-ig
          Csütörtök:8.00-tól-19.00-ig
          Péntek:szünnap

 - vagy a cég honlapján kitölti, és elektronikusan elküldi a kitöltött adatlapot. Az ügyfél jelentkezésének jóváhagyásáról e-mailben tájékoztatjuk, a kiválasztott lomtalanítási időpont előtt legkésőbb 4 munkanappal. Ennek hiányában vegyék fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal.
   www.egrihulladek.hu

- Kérjük, hogy az automatikus, és a végleges visszaigazoló e-mailt minden esetben őrizzék meg postafiókjukban a későbbi egyeztetések miatt, ennek hiányában a kollégák nem tudják a teljesítetlen lomtalanításból adódó reklamációt elfogadni.

Figyelem:
Csak az előre bejelentett, telefonon ill. internetes felületünkön visszaigazolt - egyeztetett lomot szállítjuk el, melyet az adott napon reggel 6 óráig kell elhelyezni a lakóingatlanok elé.
A lomtalanításra telefonon nem lehet jelentkezni.

5. Mit kell tenni az ügyfélnek, ha az időpontra jelentkezők száma már megtelt vagy számára az időpontok nem alkalmasak?

- Az ügyfelek részéről, ha a fentebb nevezett időpontok nem alkalmasak vagy az időpont a lakossági igény miatt már betelt, a Homok úti hulladékudvarban (hétfő-péntek: 7:00-15:00) lom hulladékát térítésmentesen 500 kg-ig át tudjuk venni, ezzel az egyszeri térítésmentes házhoz menő lomtalanítási lehetőségét kiváltja.

Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a bejelentés nélkül történő hulladék kihelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül. Az illegális hulladék elhelyezése hatóságilag tilos! A vonatkozó jogszabályok értelmében a szabálytalankodóknak bírságot kell fizetnie! A lomtalanítás során a közterületre kihelyezett lom a közszolgáltató tulajdonát képezi, így annak a közszolgáltatón kívül bárki más által történő elszállítása jogtalan elszállításnak minősül.

Köszönettel
Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.